الوئه ورا ، اثر تغذیه مناسب بر بیماری کرونا

با وجود اینکه چندین ماه از شیوع بیماری کرونا می­گذرد اما همچنان درمان مشخص، و واکسنی برای این بیماری کشف نشده است. با این­حال این مطلب به معنای آن نیست که هیچ دستاورد و شناختی جهت مقابله با این بیماری به دست نیامده باشد.

تحقیقات علمی تغذیه مناسب را مهمترین عامل جهت جلوگیری و همینطور بهبود این بیماری نشان می دهد.

  • تغذیه مناسب نه تنها یکی از راه­های جلوگیری از بروز بیماری کرونا می­باشد بلکه این امر می­تواند از بروز بسیاری از بیماری­ها جلوگیری کند. اما با توجه به اینکه در پزشکی مدرن برخلاف پزشکی سنتی تمرکز بر درمان است تا پیش­گیری، توجه قابل ملاحظه­ای به تغذیه مناسب و مواد غذایی ارگانیک نمی­شود.
  • از این رو در دوران مدرن علی­رغم اینکه رعایت بهداشت نسبت به گذشته افزایش یافته است اما کم­توجهی به تغذیه مناسب منجر به شیوع انواع دیگری از بیماری ها شده است.
  • پزشکی مدرن بیشتر به دنبال شناسایی بیماری­ها و سپس درمان آنها است تا آنکه دغدغه جلوگیری از بروز آنها را داشته باشد. نکته جالب این است که به وجود آمدن بیماری کرونا نیز بر اثر بی­توجهی به مواد غذایی سالم بوده است.

بنابراین نکته مثبت و مورد توجه در بیماری کرونا می­تواند این مطلب باشد که این بیماری سبب تغییر نگرشی کلی نسبت به امر تغذیه در جوامع شود. تا حتی بعد از رفع بیماری کرونا شاهد به وجود آمدن این گونه بیماری­ها از تغذیه نامناسب نباشیم.

در ادامه به بررسی مواد غذایی طبیعی و انواع تغذیه مناسب و نامناسب جهت افزایش سیستم ایمنی بدن می­پردازیم. به امید آنکه از بروز بسیاری از بیماری­ها به خصوص بیماری شایع این روزها یعنی کرونا جلوگیری شود.

مواد غذایی نامناسب برای بیماری کرونا

ابتدایی ترین راه جلوگیری از بیماری کرونا رعایت نکات بهداشتی مانند حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و تعویض مرتب آن، شستشوی دست­ها و … است.

اما علاوه بر این نکات در برخی موارد نیز مشاهده می کنیم افرادی که ارتباط زیادی با بیماران کرونایی دارند مانند بسیاری از پزشکان و پرستاران، به این بیماری مبتلا نمی­شوند یا ابتلای آنها خفیف است.

این عدم ابتلا ناشی از سیستم ایمنی بالای این افراد است و نشان می­دهد تقویت سیستم ایمنی بدن تا چه اندازه می­تواند در مهار این بیماری موثر باشد.

به طور کلی مواد مضر برای بدن و کاهش دهنده سیستم ایمنی را میتوان محصولات فرآوری شده و غیر ارگانیک، یا مصرف بیش از اندازه برخی از مواد غذایی دانست مانند: سوسیس و کالباس­ها، انواع کنسروها، غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور و … .

این گونه مواد غذایی موجب تحریک سیستم ایمنی بدن، تورم و التهاب در قسمت های مختلف بدن از جمله مجرای تنفسی می شوند.

همچنین مصرف قند و شیرینی­جات به میزان زیاد، باعث کاهش سیستم دفاعی بدن در مقابل ویروس کرونا می گردد و بهتر است برای تامین قند مورد نیاز بدن از مواد قندی طبیعی مانند میوه­ها و نوشیدنی­ های ارگانیک استفاده نمود تا علاوه بر تامین قند مورد نیاز بدن، ویتامین­هایی که باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند نیز تامین گردد.

مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

مهمترین ویتامین­ها درتقویت سیستم ایمنی ویتامین ­های A، E وD  هستند. این ویتامین ­ها را می­توان در انواع مواد غذایی طبیعی از جمله گیاهی و حیوانی یافت.

  • ویتامین A در مواد غذایی حیوانی مانند جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر، لبنیات پرچرب و کره و مواد گیاهی رنگی مانند اسفناج، کاهو، هویج، موز و مرکبات یافت می­شود. ویتامین E را در روغن برخی گیاهان مانند کانولا، آفتابگردان، ذرت و  مغزیجات مانند فندق، پسته و گردو می­توان یافت.
  • در مورد تشکیل ویتامین D در بدن علاوه بر مصرف مواد طبیعی مانند استفاده از ماهی­های چرب و لبنیات، به قرار گرفتن در مقابل نور خورشید نیز نیاز است. که کمبود این امر در کشور، ما را با فقر این ویتامین مواجه کرده است. بنابراین برای جبران آن باید از مکمل­های دارویی استفاده نمود.
  • علاوه بر مصرف این نوع مواد غذایی، نوشیدن مایعات فراوان و نوشیدنی های طبیعی نیز به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می­کند.
  • همینطور در برخی از مبتلایان به بیماری کرونا که در دوران نقاهت و قرنطینه به سر می­برند و علائمی مانند اسهال و استفراغ دارند؛ مصرف مایعات باید افزایش یابد و از آبمیوه­های طبیعی و غذاهایی مانند سوپ، فرنی و … استفاده شود.

الوئه ورا  گیاه هزار درمان

شاید تهیه انواع مواد مغذی که در بالا ذکر شد برای تامین ویتامین­های مورد نیاز بدن، پرهزینه و دشوار باشد. برخی افراد برای راحتی، به جای مصرف محصولات متنوع  به مصرف قرصهای ویتامین روی می­آورند.

  1. اما شاید نیاز به استفاده از این فراورده­های شیمیایی نباشد و جای خوشحالی وجود دارد که برخی گیاهان طبیعی بسیاری از خواص را یکجا در خود دارند و استفاده از این محصولات باعث می­شود حتی نیاز به خوردن چند قرص ویتامین به صورت همزمان نیز از بین رود. یکی از این محصولات طبیعی پرخاصیت  گیاه الوئه ورا است.
  2. گیاه الوئه ورا این مزیت را دارد که مجموعه­ای از انواع ویتامین­ها، آمینواسیدها، املاح، آنزیم ها و گلیکوپروتئین را در خود جای دهد.
  3. الوئه ورا از جمله گیاهان پرخاصیتی است که بیشتر با خواص ترمیمی پوست شناخته شده است. اما واقعیت این است که این ویژگی تنها بخش کوچکی از خواص این گیاه را تشکیل می­دهد.
  4. الوئه ورا  از دو قسمت بیرونی پوسته و قسمت درونی یعنی ژل الوئه ورا  تشکیل شده است. ۹۶درصد بافت ژل الوئه ورا را آب تشکیل می­دهد و مابقی آن حاول مواد فراوانی از جمله پلی ساکاریدها است که قادر به کاهش و ترمیم التهاب است. این ترکیب همچنین دارای ویژگی آنتی باکتریال و ضد میکروب است.
  5. از دیگر مواد موجود در این گیاه آنتی اکسیدان هایی در قالب ویتامین های A، B، C، آمینواسیدهای روی و اسیدهای چرب ضروری هستند.کلسیم و آلوئین نیز در الوئه ورا موجود هستند.

هیچ چیز این گیاه به تنهایى شگفت انگیز و خارق العاده نیست. بلکه همراهى و یک جا جمع شدن تمام مواد مورد نیاز بدن از گروه هاى مختلف غذایى است که آن را منحصر به فرد کرده است.

الوئه ورا در لغت به معنای «ماده تلخ درخشان» است که به علت طعم تلخی که این گیاه دارد این نام را بر آن قرار داده اند

در واقع همین خاصیت تلخ بودن این گیاه باعث شده با وجود خواص فوق­العاده­ای که دارد کمتر به عنوان ماده خوراکی از آن استفاده شود. از این رو بسیاری از تولیدکنندگان موادغذایی سعی در تولید ترکیبات متنوع تر و انواع نوشیدنی با طعم­های خوشایندتری از این گیاه نموده اند.

الوئه ورا و ویروس کرونا

  1. ویروس کرونا شاید مانند سایر ویروس­های خطرناک دیگر از قدرت آسیب به سلول برخوردار نباشد اما مشکل اساسی در این بیماری زمانی اتفاق می­افتد که سیستم ایمنی، بیش از حد به این بیماری واکنش نشان دهد (که علت آن هنوز مشخص نیست) و در نهایت باعث التهاب در ریه و سایر نقاط بدن می­شود.
  2. در مقابل یکی از خواص الوئه ورا این است که دارای ترکیباتی از پلی­ساکاریدها می باشد و این ترکیبات باعث کاهش و ترمیم التهاب­ها می­شود. این گیاه حداقل داراى ۳ اسید چرب با خاصیت ضدالتهابى است که براى معده ، روده کوچک و روده بزرگ مفید است.
  3. ویتامین هاى تشکیل دهنده الوئه ورا به صورت دقیق­تر عبارتند از ویتامین A، ویتامین B1،‌ ویتامین B2، ویتامین B6، ویتامین B12،‌ ویتامین C،‌ و ویتامین E.  الوئه ورا با خاصیت اعجاب انگیز خود مى تواند تمام اسید آمینه هاى ضرورى بدن را در اختیار شخص مصرف کننده قرار دهد.

الوئه ورا و سایر بیماری­ها

گیاه الوئه ورا علاوه بر تاثیر مستقیمی که بر بهبود بیماری کرونا دارد به صورت غیر مستقیم نیز بر بهبود و جلوگیری از ابتلا به این بیماری تاثیر می­گذارد.

همانطور که می­دانیم بیماری کرونا برای افراد مبتلا به بیماریهای زمینه­ای مانند قند، فشار خون، سرطان، آسم و …. نسبت به سایر افراد، خطرناک­تر است. و مصرف الوئه ورا نیز تاثیر مثبتی بر کاهش اثرات این بیماری­ها دارد.

  • مصرف خوراکی الوئه ورا  به انجام بهتر گوارش غذا کمک می کند، موجب بهبود عملکرد قلب و کبد می شود. همینطور این ماده، قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از این رو تولید انرژی در بدن را افزایش می­دهد. از دیگر اثرات شگفت آور این گیاه، تسکین درد مفاصل، پاکسازی شش ها، افزایش سیستم ایمنی بدن و ترمیم و بهبود زخم­ها و جراحات می­باشد.
  • نحوه عملکرد شیره این گیاه به این صورت است که با مصرف شیره الوئه ورا تولید سلول هایی که با عفونت می جنگند در بدن افزایش می یابد و این امر موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می­شود. مواد موجود در این شیره می توانند فلزات سنگین را از بدن بیرون کنند و متابولیسم چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها را در بدن ارتقا دهند.
  • این خاصیت شیره الوئه ورا و خاصیت مسهل بودن آن اثربخشی روده بزرگ را افزایش می دهد. عملکرد ناقص روده بزرگ باعث جذب مجدد سموم و در نتیجه کاهش سطح انرژی فرد و بروز بیماری ها می شود.
  • تاثیر ژل الوئه ورا بر قند و چربی خون از آنزیم‌هایی نظیر آمیلاز، اکسیداز، کاتالاز و لیپاز، فولیک اسید، نیاسین ناشی می­شود و ای آنزیم­ها برای کاهش چربی و قند خون مفیدند هستند.
  • تحقیقات اخیر ثابت کرده است که مصرف مداوم الوئه ورا می‌تواند با الیاف سلولزی همراه و مخلوط شود و باعث پالایش و تصفیه خون شود و فشار خون را تنظیم و متعادل نماید.
  • بخور گیاه الوئه ورا تسکین دهنده درد سینوزیت می‌باشد و همچنین استنشاق بخار آبی که برگ الوئه ورا در آن ریخته شده باشد برای شخص مبتلا به آسم مفید خواهد بود.
  • به طور کلی می­توان گفت ژل الوئه ورا به سلول‌های بدن حیات می‌بخشد و سبب نرمال شدن متابولیسم بدن می‌شود.

نوشیدنی الوئورا

در بالا خواص بسیار مفیدی برای الوئه ورا ذکر شد اما متاسفانه و با وجود این خواص، گیاه الوئورا مصرف خوراکی قابل ملاحظه­ای در بین افراد جامعه ندارد. این امر شاید به علت طعم نه چندان جذاب این گیاه باشد.

  • برای برطرف کردن این مساله بهتر است این گیاه را به صورت کمپوت و یا آبمیوه تهیه کرد. این درحالیست که اکثر کمپوت­ها و نوشیدنی­ها دارای مواد غیر ارگانیک و طبیعی هستند و عموما در آنها از قندهای غیرطبیعی استفاده می­شود. این مساله باعث می­شود استفاده از این گیاه و خواص بهبود بخش آن به نحوی خنثی شود.
  • خوشبختانه مجموعه گرینو در ایران با تکیه بر طب سنتی، تمرکز خود را بر تولید محصولات گیاهی ارگانیک و طبیعی قرار داده است. و سعی در ارائه محصولاتی دارد که هر چه بیشتر بر بهبود سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر گذار باشند.
  • این مجموعه، تولید کننده انواع عرقیجات، طعم­دهنده­ها و نوشیدنی­های طبیعی است. نوشیدنی­های گرینو با دو پایه اصلی الوئورا و بذر ریحان تهیه شده اند و طعم دهنده­های طبیعی انگور، پرتقال و هلو برای خوشایندسازی طعم این دو گیاه مورد استفاده قرار گرفته­اند.

همینطور از عسل به­جای قندهای غیرطبیعی در این محصولات استفاده شده است. با مصرف این نوشیدنی­ها می­توانید با اطمینان و خیالی آسوده از سلامت و طبیعی بودن این محصولات، آنها را مصرف کنید.

 

 

  1. https://fa.shafaqna.com/news/971176/
  2. https://behdasht.gov.ir
  3. https://www.tasnimnews.com

https://www.hamshahrionline.ir/news

علی دادوران

همه مطالب نویسنده

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. این فیلد الزامی است.