چگونه با شیر خامه درست کنیم

چگونه با شیر خامه درست کنیم

جایگزین‌کردن شیر به‌جای خامه در دستور‌های آشپزی، همیشه ایده‌ی خوبی نیست زیرا شیر و خامه خواص یکسانی ندارند. برای مثال، نمی‌توانی با شیر کامل یا همان شیر پر‌چرب، کره درست کنی اما این کار را می‌توانی با خامه انجام بدهی. خوشبختانه، درست‌کردن خامه در خانه کار راحتی است. تمام چیزی که نیاز داری مقداری شیر کامل و کره یا ژلاتین است. اگر می‌خواهی این کار را اصولی‌تر انجام بدهی، از شیر هموژنیزه‌نشده استفاده کن.

ترکیبات

خامه‌ی سنگین

  • ۳/۴ پیمانه (۱۸۰میلی‌لیتر) شیر سرد (۲٪ چربی یا شیر کامل)
  • ۱/۳ پیمانه (۷۵ گرم) کره‌ی‌ بدون نمک.

با این مقادیر یک لیوان (۲۴۰ میلی‌لیتر) خامه‌ی‌ سنگین به‌دست می‌آید

خامه‌‌ی فرم‌گرفته

  • ۱/۴ پیمانه (۵۹ میلی‌لیتر) آب سرد.
  • ۲ قاشق چای‌خوری (۱۰ گرم) ژلاتین بدون طعم
  • ۱ پیمانه (۲۴۰ میلی‌لیتر) شیر کامل
  • ۱/۴ پیمانه (۳۰ گرم) پودر شکر
  • ۱/۲ قاشق غذا‌خوری (۷/۵ میلی‌لیتر) عصاره‌ی وانیل

با این مقادیر حدوداً دو لیوان (۲۴۰ میلی‌لیتر) خامه‌ی فرم‌گرفته به‌دست می‌آید

گرفتن خامه از شیر

  • شیر هموژنیزه‌نشده به‌مقدار لازم

روش۱

درست‌کردن خامه‌ی سنگین

۱.کره‌ی بدون‌ نمک را در یک قابلمه‌ی کوچک با حرارت کم آب کن.

 ۱/۳ پیمانه (۷۵ گرم) کره‌ی بدون نمک را در یک قابلمه بریز. حرارت اجاق را کم کن و منتظر بمان تا کره آب شود؛ می‌توانی آن را با یک قاشق یا کف‌گیر پلاستیکی هم بزنی.

از مارگارین یا کره‌ی نمکی استفاده نکن، چون ممکن است مزه‌ی خامه‌ خراب شود.

۱.۲قاشق غذا‌‌خوری (۱۵ میلی‌لیتر) کره‌ی آب‌شده را داخل شیر سرد بریز.

به این کار اصطلاحاً “تمپر‌کردن” می‌گویند و مرحله‌ی مهمی است. اگر کل کره‌ی آب‌شده را یک ‌دفعه داخل شیر بریزی، حرارات شیر خیلی سریع بالا می‌رود و شیر می‌برد.
  • زمانی بهترین نتیجه را می‌گیری که از شیر کامل استفاده کنی ولی از شیر ۲٪ هم می‌توانی استفاده کنی.
  • این کار را در یک ظرف جداگانه انجام بده؛ می‌توانی از یک پیمانه اندازه‌گیری برای این کار استفاده کنی.
  • در این مرحله باید کل شیر (۱۸۰ میلی‌لیتر) را استفاده کنی.

    ۳.شیر را داخل مابقی کره بریز و روی حرارت ملایم بگذار.

  •  شیر تمپر‌شده را داخل قابلمه‌ی حاوی کره بریز. حرارت اجاق را کم کن و صبر کن تا شیر گرم شود؛ در حین اینکه شیر گرم می‌شود، آن را مدام با همزن دستی هم بزن. وقتی شیر شروع به بخار‌شدن کرد، باید به مرحله‌ی بعدی بروی.
  • اجازه نده شیر جوش بیاد.

    ۴.خامه را آنقدر هم بزن تا غلیظ شود.

  •  استفاده از مخلوط‌کن بهترین گزینه است اما می‌توانی از غذا‌ساز، همزن برقی یا حتی همزن دستی هم استفاده کنی. زمان مورد‌نیاز برای غلیظ‌شدن خامه به وسیله‌ای که استفاده می‌کنی بستگی دارد اما معمولاً چند دقیقه طول می‌کشد.
  • خامه باید مثل خامه‌ی سنگین، غلیظ و خامه‌ای به‌ نظر برسد.
  • غلظت این خامه مثل خامه‌های فرم‌گرفته نخواهد بود.

 

  • ۵.خامه را در یخچال نگهداری و ظرف ۱ هفته استفاده کن.

  • جازه بده خامه ابتدا در دمای اتاق خنک شود و بعد آن را در یک ظرف دربسته بریز و داخل یخچال بگذار. می‌توانی از این روش جایگزین در بیشتر دستور‌های غذایی که به خامه‌ی سنگین نیاز دارند استفاده کنی.
  • خامه به‌مرور‌زمان ته‌نشین می‌شود. اگر چنین اتفاقی افتاد، ظرف را قبل از مصرف خوب تکان بده. همچنین می‌توانی خامه را روی حرارت ملایم گرم کنی و بعد هم بزنی.

روش۲

درست‌کردن خامه‌ی فرم‌گرفته

۱.آب و ژلاتین بدون طعم را با‌هم مخلوط کن و بگذار ۵ دقیقه بماند.

۱/۴ پیمانه (۵۹ میلی‌لیتر) آب سرد را داخل یک قابلمه‌ی کوچک یا متوسط بریز. ۲ قاشق چای‌خوری (۱۰ گرم) ژلاتین بدون طعم را به آب اضافه کن. ۵ دقیقه صبر کن تا ژلاتین آب را جذب کرده و نرم شود. اجاق را روشن نکن.

علی دادوران

همه مطالب نویسنده

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. این فیلد الزامی است.