چگونه سینهی مرغ را آب پز کنیم
سینهی مرغ
سینهی مرغ ، آبپزکردن سینهی مرغ یک راه آسان برای اضافهکردن پروتئین سالم به وعدههای غذایی است. میتوانی سینهی مرغ را بهصورت ساده آبپز کنی و یا به آب چاشنی اضافه کنی. نکتهی مهم این است که بگذاری سینهی مرغ آنقدر در آب بپزد تا تمام قسمتهای آن کاملاً پخته شود و وسط آن صورتی رنگ نباشد. وقتی سینهی مرغ کاملاً پخته شد، میتوانی سینهی مرغ را بهصورت درسته، تکهای و یا خرد شده سرو کنی.
ترکیبات
- سینهی مرغ
- آب
- عصارهی مرغ یا سبزیجات (اختیاری)
- پیاز، هویج و کرفس خردشده (اختیاری)
- برگهای معطر (اختیاری)
- نمک و فلفل
بخش۱
سینهی مرغ
قرار دادن مرغ در قابلمه
۱.قبل از پخت سینهی مرغ را نشور.
- مرغ میتواند حاوی باکتریهای مضری مثل سالمونلا (عامل حصبه) باشد. فقط مقداری کمی از این میکروب میتواند باعث بیماری شود، بنابراین ریسک نکن.
۲.میتوانی مرغ را نصف کنی و یا به چهار قسمت یا تکههای کوچکتر تقسیم کنی تا زودتر بپزد.
- اگر میخواهی بعداً مرغ را خرد کنی، بهتر است تکهها خیلی کوچک نباشند، زیرا خردکردن آن زمانبر خواهد شد. اما اگر مرغ را برای سالاد یا ساندویچ تهیه میکنی، بهتر است آن را به تکههای خیلی کوچک خرد کنی.
- از یک تختهخردکن مخصوص گوشت استفاده کن تا خطر آلوده شدن غذاهای دیگر کم شود. باکتریهای مضری مثل سالمونلا میتوانند حتی در صورت شستن تختهخردکن نیز به آن بچسبند. اگر بعد از برش مرغ از همان تخته برای خردکردن سبزی استفاده کنی، ممکن است سبزیها به باکتری سالمونلا آلوده شوند.
- حداکثر ۳۰ دقیقه طول میکشد تا تکههای بزرگ مرغ پخته شوند، اما تکههای کوچکتر بهسرعت ظرف ۱۰ دقیقه پخته میشوند.
۳.مرغها را داخل یک قابلمهی متوسط یا بزرگ بگذار.
- اگر مرغها در یک لایه جا نمیشوند، بهتر است از یک قابلمهی بزرگتر استفاده کنی. درغیر این صورت ممکن است مرغها خوب پخته نشوند.
۴.روی مرغ آب بریز.
- اگر آب تبخیر میشود، میتوانی درصورت نیاز کمی آب به قابلمه اضافه کنی.
- یادت باشد که پخششدن آب یا عصارهی مرغ به اطراف میتواند باعث انتشار باکتریهای مضر مثل سالمونلا شود.
- برای طبخ میتوانی از عصارهی مرغ یا عصارهی سبزیجات استفاده کنی.
۵.درصورت تمایل میتوانی از ادویهجات، برگهای معطر یا سبزیجات بهعنوان چاشنی استفاده کنی.
- بعد از پخت مرغ، میتوانی آب یا عصارهی مرغ را نگه داری و از آن برای پخت غذای دیگری استفاده کنی. بهعنوان مثال میتوانی یک سوپ خوشمزه و مقوی درست کنی.
- اگر بخشی از سبزیجات از آب بیرون مانده است، کمی آب اضافه کن تا سطح مرغ و سبزیجات بهصورت کامل پوشانده شود.

۶.درب قابلمه را بگذار.
- موقع برداشتن درب قابلمه، از حوله یا دستگیرهی آشپزخانه استفاده کن تا دستت نسوزد. علاوه بر این هرگز صورتت را جلوی قابلمه نگیر چون ممکن است بخار آب باعث ایجاد سوختگی شود.
بخش۲
طبخ سینهی مرغ
۱.آب یا عصارهی مرغ را با حرارت متوسط تا زیاد بجوشان.
- آب یا عصارهی مرغ را زیاد نجوشان زیرا بیش از اندازه تبخیر میشود. کنار قابلمه بمان تا بهمحض جوشآمدن آب، حرارت را کم کنی.
۲.حرارت را بهاندازهای کم کن که آب بهصورت ملایم بجوشد.
پخت مرغ در این حرارت ادامه پیدا میکند. حرارت را کم کن و سپس چند دقیقه غذا را زیرنظر بگیر تا مطمئن شوی که ملایم میجوشد.
- حتی وقتیکه حرارت کم است و آب بهصورت ملایم میجوشد هم حواست به قابلمه باشد. آب درون قابلمه نباید زیاد بجوشد یا تبخیر شود.
۳.بعد از ۱۰ دقیقه دمای مرغ را با یک دماسنج گوشت اندازه بگیر.
- اگر دماسنج نداری، میتوانی سینهی مرغ را به دو قسمت تقسیم کنی تا ببینی آیا داخل آن صورتی است یا خیر. باوجوداینکه این روش خیلی دقیق نیست ولی کمک میکند بفهمی مرغ پخته شده است یا خیر.
- احتمالاً در این مرحله تکههای بزرگ هنوز پخته نشدهاند ولی ممکن است تکههای کوچکتر پخته شده باشند.
- پخته شدن بیش از اندازه باعث میشود که مرغ حالت لاستیکی پیدا کرده و نتوان آن را راحت جوید، بنابراین حتی اگر فکر میکنی مرغها کاملاً پخته نشدهاند بازهم آنها را مدام بررسی کن.
۴.به پخت مرغ ادامه بده تا دمای داخل آن به °۷۴ سانتیگراد برسد.
- زمان لازم برای پخته شدن سینهی مرغ با پوست و استخوان، ۳۰ دقیقه است.
- سینهی مرغ بدون پوست و استخوان حدوداً ظرف ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخته میشود. اگر سینهی مرغ را به دو قسمت تقسیم کنی، زمان پخت حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خواهد شد.
- سینهی مرغ بدون پوست و استخوان که به تکههای حدود ۵ سانتی تقسیم شده باشد، حدوداً ظرف مدت ۱۰ دقیقه پخته میشود.
- وقتی مرغ کاملاً پخته شد، دیگر داخل آن صورتی نخواهد بود.
۵.قابلمه را از روی حرارت بردار.
- هنگام جابهجاکردن قابلمه مراقب باش تا خودت را نسوزانی.
بخش۳
سینهی مرغ
مرغ را سرو یا خرد کن
۱.آب درون قابلمه را خالی کن.
آب درون قابلمه را بهآرامی از یک آبکش عبور بده و مراقب باش به اطراف پاشیده نشود. مرغ و سبزیجاتی که برای طعم دادن به آب استفاده کرده بودی در آبکش جمع میشوند و میتوانی بهراحتی آنها را برداری. آبکش را روی میز یا یک سطح تمیز بگذار، سپس آب قابلمه را دور بریز یا برای استفادهی در غذای دیگری نگه دار.
- اگر میخواهی از آب مرغ برای پخت غذای دیگری استفاده کنی، آن را داخل یک کاسهی تمیز بریز. میتوانی آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کنی.
- اگر از سبزیجات برای طعم دادن به آب استفاده کردهای، آب را دور بریز یا از آن بهجای کود استفاده کن.
- میتوانی از یک چنگال، کفگیر شکافدار و یا انبرک هم برای برداشتن مرغها استفاده کنی.
۲.سینههای مرغ را داخل یک بشقاب بگذار.
- درصورت تمایل میتوانی مرغها را داخل قابلمهی خالی برگردانی. مثلاً ممکن است بخواهی مرغ را داخل قابلمه خرد کنی تا به آن سس بزنی؛ در این صورت میتوانی سس را داخل همان قابلمهای که مرغ را پختهای تهیه کنی.
۳.قبل از استفاده از مرغ، بگذار ۱۰ دقیقه بماند و خنک شود.
- اگر قصد داری به مرغ سس اضافه کنی، میتوانی اکنون این کار را انجام بدهی بهشرطیکه به مرغ دست نزنی. قبل از خنک شدن مرغ (بهمدت ۱۰ دقیقه)، سس را گرم نکن. این کار کمک میکند تا مرغ در اثر پخته شدن زیاد حالت لاستیکی پیدا نکند.
۴.مرغ را بهصورت کامل یا تکهای سرو کن.
- در صورت تمایل میتوانی از ادویه یا سس بهعنوان چاشنی استفاده کنی. بهعنوان مثال میتوانی روی مرغ سس باربیکیو بریزی یا آن را با سس سالسای انبه مخلوط کنی.
- میتوانی مرغ آبپز شده را به سالاد، سیبزمینی سرخشده یا غذاهای مکزیکی مثل فاجیتا اضافه کنی.
۵.برای درستکردن تاکوس (غذای مکزیکی) یا ساندویچ مرغ، مرغها را با استفاده از دو عدد چنگال خرد کن.
- اگر خواستی میتوانی برای خردکردن مرغ از چاقو استفاده کنی.
نکات
- اگر مرغ منجمد است، بهتر است آن را قبل از پخت بهمدت ۹ ساعت خارج از یخچال قرار بدهی تا یخ آن باز شود. همچنین میتوانی از تنظیمات یخزدای مایکروفر نیز استفاده کنی.
- مرغی که با آب خالی پخته شده، تقریباً بیمزه است. میتوانی کمی سبزیجات یا عصارهی مرغ به آب اضافه کرده و با استفاده از سسها و ادویههای مختلف آن را طعمدار کنی.
هشدارها
- برای جلوگیری از انتشار باکتریهای مضر مثل سالمونلا، حتماً قبل و بعد از دستزدن به مرغ، دستهایت را بشور. همچنین وسایلی مثل چاقو، چنگال، بشقاب یا میز آشپزخانه که با مرغ خام تماس داشتهاند را نیز بشور یا ضدعفونی کن.
- مرغ را میتوانی بهمدت ۲ روز در یخچال نگهداری کنی. اگر ظرف این مدت، قصد استفاده از آن را نداری، آن را داخل فریزر بگذار.
چیزهایی که نیاز داری
- قابلمه
- آب
- عصارهی مرغ (اختیاری)
- تخته خردکن
- مرغ
- ادویهجات (اختیاری)
- سبزیجات طعمدار (اختیاری)