ارزش مغذی به عنوان بخشی از کیفیت مواد غذایی عبارت است از اندازهگیری میزان کربوهیدراتهای مهم مواد مغذی، چربی، پروتئین، مواد معدنی، آنزیمها، ویتامینها موجود در رژیم غذایی مورد نیاز مصرف کننده.
به عبارت دیگر، ارزش غذایی به مواد مغذی تشکیل دهنده مواد غذایی اطلاق میشود.
چندین سیستم رتبه بندی غذایی و برچسبهای ارزش تغذیه ای اختراع شده اند.
تا بتوانند مواد مغذی را از نظر ارزش غذایی، رتبه بندی کنند.
در مقیاس بیولوژیکی، تعیین ارزش مغذی مواد غذایی ممکن است. با توجه به شرایط مختلف سلامتی، اختلافات فصلی، سن، اختلافات جنسی و روابط ویژه منجر به توصیه های رژیم غذایی شود.
ارزش غذایی میوه و سبزیجات
در گفتار محاورهای، “ارزش غذایی” اغلب به معنای ارزش کالری یک ماده غذایی است. محدودیتی که میتواند هنگام مقایسه مقادیر انرژی رژیمهای غذایی مختلف منجر به سردرگمی شود.
مواد غذایی بسته بندی شده. بر روی برچسب غذایی خود دارای اطلاعات تغذیهای هستند. اما میوه و سبزیجات تازه، برخی از محصولات نانوایی و گوشت دارای برچسب تغذیه نخواهند بود.
این بدان معنا است. که برای بدست آوردن ارزش مواد غذایی این محصولات شما باید کمی بیشتر تحقیق کنید.
اما چگونه؟!
اگر این روزها مشغول پخت و پز بیشتری هستید. و میخواهید ارزش مواد غذایی عناصر منفرد مورد استفاده در دستورالعملهای مورد علاقه خود را تعیین کنید. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
اندازه گیری ارزش مواد غذایی بر اساس برچسب تغذیه (Nutrition Factures)
این عاقلانه است که بخواهید از ارزش غذایی غذاهایی را که میخورید مطلع شوید. یک رژیم غذایی سالم برای داشتن احساس بهتری از شادی، قدرتمند و پرانرژی بودن بسیار مهم است.
همچنین، یک روش اثبات شده برای کاهش خطر ابتلا به بیماری و کمک به مدیریت علائم تعدادی از مشکلات بهداشتی است.
خوشبختانه، برای پیدا کردن ارزش مواد غذایی غذاهای مورد علاقه خود نیازی به انجام کار خارقالعادهای ندارید. از فروشگاه مواد غذایی شروع کنید.
اگر به اطلاعات لازم برای غذاهای بستهبندی شده نیاز دارید، در برچسبهای Nutrition Factures موجود است. این برچسبها در قسمت پشت و پایین بستهبندی مواد غذایی به همراه لیست مواد تشکیل دهنده، قرار دارند. علاوه بر این، شما میتوانید اطلاعات ارزش غذایی مواد مصرفی خود را بصورت آنلاین مشاهده کنید. در اکثر وب سایتهای اینترنتی، تولید کنندگان دادههای غذایی محصولات خود را منتشر میکنند.
برچسبهای Nutrient Facts ایجاد شده توسط دولتها، اطلاعات زیادی را برای اندازهگیری ارزش انها در اختیارتان قرار داده و در تصمیمگیریهای غذایی آگاهانه به شما کمک میکنند. افراد مبتدی، باید تعداد وعدههای موجود در بسته، قوطی یا بطری را مشخص کنند.
علاوه بر این، آنها باید اطلاعات مربوط به کالری (کالری کل و کالری حاصل از چربی)، چربی کل، چربی ترانس، چربی اشباع، کلسترول، سدیم، کربوهیدرات، رژیمهای غذایی، قندها و پروتئین موجود در هر وعده غذایی را مشخص کنند.
همچنین، باید در مورد ویتامینهای A و C و دو ماده معدنی کلسیم و آهن، اطلاعاتی را ارائه دهند. اگرچه شرکتهای غذایی میتوانند داوطلبانه سایر ویتامینها و مواد معدنی موجود در مواد غذایی را نیز فهرست کنند.
![اطلاعات موجود در برچسبهای Nutrient Factors](https://greenosense.ir/wp-content/uploads/2020/08/4-5-509x330.png)
بانک اطلاعاتی آنلاین
شما میتوانید برای تعیین ارزش مواد خوراکی مصرفی خود، بصورت آنلاین اقدام کنید. وزارت زراعت ایالات متحده (USDA) یک پایگاه داده از ارزش مواد غذایی با نام بانک اطلاعات ملی مواد مغذی به عنوان مرجعی استاندارد در اختیار شما قرار میدهد.
این پایگاه داده، برای انواع غذاها دارای اطلاعات تغذیهای مفیدی است که بسیار بیشتر از یک برچسب استاندارد مواد غذایی است. فقط کافی است غذاهای مورد علاقه خود را جستجو کرده و کالری مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
همچنین، اگر میخواهید خیلی سریع ارزش مواد غذایی را تعیین کنید، ماشین حساب کالری مواد غذایی موجود در بانک اطلاعات ملی مواد مغذی USDA، مقدار کالری مواد مغذی را محاسبه و خلاصهای از آنها را نمایش میدهد.
استفاده از وبسایت های کاهش وزن
روش دیگر برای تحقیق در این مورد مواد غذایی، استفاده از سایتهای رژیمهای غذایی وکاهش وزن مانند SelectMyPlate.gov است. این وب سایتها، با استفاده از برنامهها و نرمافزارهای به خصوصی، به طور خودکار ارزش مواد غذایی رژیم غذایی روزانه شما را محاسبه میکنند.
همچنین ابزارهایی را برای ردیابی میزان مصرف روزانه شما از مواد مغذی و کالری مختلف ارائه میدهند. شما میتوانید غذاهای موردعلاقه خود را در وب سایتها جستجو کنید یا از برنامههای تلفن همراه استفاده کنید.
بسیاری از برنامههای شمارنده کالری به شما امکان اسکن بارکد مواد غذایی را میدهند. بدین طریق برچسب ارزش مواد غذایی آنها پیدا کرده و در اختیار شما قرار دهند.
ماشین حسابهای تغذیه
ماشین حسابهای تغذیهای دستور العمل مواد غذایی، گزینه دیگری برای تجزیه و تحلیل کالری و ارزش مواد خوراکی است. که خودتان تهیه میکنید. تعداد زیادی از این ابزارهای دیجیتالی در دسترس هستند. که بسیار مناسب هستند.
این روش، راهی سریع و آسان برای تولید اطلاعات دقیق تغذیهای در قالب مورد نیاز شماست. امروز امتحان کنید. نرم افزار محاسبه ارزش تغذیهای برای مواد غذایی را نصب کنید. برای شروع به سادگی میتوانید مقدار مواد و اندازه سرو را وارد و کالری مصرفی روزانه خود را اندازهگیری کنید.
هنگامی که کشاورزی ارگانیک دنبال میشود. نتیجه متفاوتی نسبت به کشاورزی معمولی وجود دارد. عدم وجود کودهای مصنوعی، گیاهان را تحت فشار قرار میدهد. تا مواد فیتوشیمیایی بیشتری تولید کنند.
انتخاب محصولات ارگانیک بهترین راه حل برای غلبه بر کمبود مواد مغذی است. برند گرینو با تولید انواع مختلف محصولات گیاهی و دارویی ارگانیک و طبیعی در خدمت شما عزیزان است.
https://www.verywellfit.com/how-do-i-determine-the-nutritional-value-of-foods-2506592