خاکشیر شربت یکی از بهترین انتخاب ها برای روزهای گرم و آفتابی تابستان است.
این نوشیدنی سرد ایرانی همچنین به عنوان یک تصفیه کننده طبیعی خون عمل می کند و بسیار مفید است. خاکشیر شربت شامل دانه های مخلوط شده با آب ، شکر ، یخ و گاهی گلاب است.
طرز تهیه شربت خاکشیر
- در فصل گرم سال همه ما به دنبال نوشیدنی های خنگی هستیم که در آن ها از گرمی ها استفاده نشده باشد. و برای درمان و پیشگیری گرما زدگی استفاده شود. که در بین آنها شربت خاکشیر ، یکی از بهترین شربت هایی که است. از گرمازدگی فصل تابستان جلوگیری می کند. این نوشیدنی اصیل ایرانی که مصرف آن در کشور ما بسیار هم پرطرفدار است. به راحتی و با مواد مختلف تهیه میشود.
- شربت خاکشیر سنتی را که علاوه بر خوشمزگی دارای خواص بسیاری هم هست. به جای انواع نوشیدنی های مضر میتوان همراه با وعده های غذایی سرو کرد.
- شربت خاکشیر علاوه بر پایین آوردن حرارت بدن ، در تسکین سردرد و سرگیجه ، بیحالی ناشی از گرما زدگی ، تاثیر مثبتی هم روی فعالیت معده و بهبود هضم غذا دارد.
- موادی که برای تهیه شربت خاکشیر نیاز دارید، خاکشیر ، آب ، گلاب و شکر میباشد.
مواد لازم این شربت :
- شکر :۱ لیوان
- آب خنک :۶ لیوان
- خاکشیر : نصف لیوان
- گلاب :۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه این شربت :
- برای تهیه شربت خاکشیر باید ابتدا با نحوه شستن آن کاملا اگاه باشید. چراکه خاکشیر ،بدلیل ریگ زیادی که داخل آن وجود دارد. کمی شستن آن دشوار است و احتیاج به زمان و حوصله بیشتر دارد. به همین دلیل سعی کنید در هر سری از شستن خاکشیر ، میزان بیشتری را بشویید تا هر روز زمان زیادی را برای تمیز کردن آن صرف نکنید.
- حال برای شستن خاکشیر دو ظرف گود شفاف برداری. سپس خاکشیر را داخل یکی از ظرف ها بریزید و روی آن آب سرد بریزید.بعد از چند ثانیه آب داخل ظزف خاکشیر را خالی کنید. و خاکشیر را به آرامی داخل ظرف دیگر بریزید و سعی کنید انتهای آن را دور بریزید.
- مجددا روی خاکشیر آب سرد بریزید و کمی هم بزنید.وقتی خاکشیر کاملا ته نشین شد ، دوباره آب آن را خالی کنید و خاکشیر را به آرامی در ظرف دیگر بریزید و انتهای آن که قطعا با ریگ و شن مخلوط است دور بریزید.این کار را چندین بار تکرار کنید تا هم روی آب و هم ته ظرف کاملا شفاف و زلال شود وجز دانه های خاکشیر چیز دیگری در ظرف نماند.
- در این حالت یعنی خاکشیرآماده ی مصرف است.خاکشیر را داخل پارچ آبی بریزید و به آن شکر و آب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. در صورت تمایل میتوانید شکر و آب را از قبل روی حرارت قرار دهید تا در اثر گرما شکر زودتر و راحت تر حل شود و بعد از خنک شدن به خاکشیر اضافه کنید. بعد به شربت خاکشیر مقداری گلاب و آب لیمو اضافه کنید تا طعم دلچسب تری بگیرد. همچنین با اضافه کردن چند تکه یخ خرد شده میتوانید شربتتان را تگری تر کنید.
چند نکته :
- اضافه کردن گلاب و لیمو به شربت خاکشیر کاملا سلیقه ای است.
- در صورت تمایل میتوانید از شکر بیشتر و یا کمتری در شربت خاکشیر استفاده کنید.
- بجای گلاب میتوانید از هل استفاده کنید.
- استفاده از مقداری زعفران عطر و رنگ شربت خاکشیر را بهتر میکنید.
- هنگام شستن خاکشیر ازظرف های پلاستیکی استفاده کنید ، چون دانه های شن را بیشتر در خود نگه میدارد و ته نشین میکند.
- برای در دسترس داشتن شربت خاکشیر میتوانید بعد از شستن خاکشیر ، آنها را به همراه مقدار کمی آب داخل قالب های یخ بریزید و داخل فریزر منجمد کنید و هنگام استفاده داخل پارچ یا لیوان با آب و شکر و گلاب مخلوط کنید.