نوشیدنی مالت یکی از انواع نوشیدنیهای حاوی گاز مایع است که از جو، هوپس و آب بسیار شبیه آبجو تولید شده که گاهی ممکن است رنگ ذرت و کارامل نیز به آن اضافه شود.
مالت از جمله نوشیدنیهای غیر الکلی است که از بو، عطر و طعم بسیار شبیه آبجو برخوردار است. همچنین، به همان روش آبجو یا کولا به شکل گازدار اصلی و تا حدی چای یخ زده به شکل غیر گازدار مصرف میشود. اصطلاح نوشیدنی Malt برای بسیاری از سایر نوشیدنیهای طعم دار تهیه شده از دانههای مالت که به آنها طعم های طبیعی یا مصنوعی (و گاهی اوقات رنگهای مختلف) اضافه شده، اعمال میشود.
از مالت اغلب به عنوان یک آبجو توصیف میشود که تخمیر نشده است. از نظر رنگ قهوهای تیره، اما کمی شیرین است و به طور کلی مزه ملاس مانندی دارد. بر خلاف آبجو، اغلب در هنگام مصرف مالت، یخ به آن اضافه میشود.
به دلیل رنگ خاص آن، گاهی اوقات مالت به عنوان آبجو دم سیاه شناخته میشود. این نوشیدنی غیر الکلی، سرشار از ویتامینهای گروه B است. برخی از کارخانههای تولیدی مانند آبجو آلبانی در دانمارک نوشیدنیهای Malt مایع بدون الکل را با مجموعه ویتامین B تقویت میکنند.
نوشیدنی مالت
نوشیدنیهای غیر الکلی به عنوان نوشیدنیهای غیر تخمیر یا تخمیری تولید میشوند. نوشیدنیهای تخمیر شده به واسطه خاصیت غذایی، دارویی و ضدعفونی کننده آنها برای سلامتی، از اهمیت بالایی برخوردارند. نوشیدنی های تخمیر شده مبتنی بر غلات، مانند نوشیدنیهای Malt جو، بر اساس مقدار الکلی آنها به نوشیدنیهای الکلی کم یا غیر الکلی طبقه بندی میشوند.
نوشیدنیهای مالت جو غیر الکلی، تخمیر شده توسط تخمیر مخمر مالت جو توسط باکتریهای اسید لاکتیک تولید میشوند و حاوی مقادیر زیادی فیبر، ترکیبات فنلی و پپتیدهای فعال زیستی میباشند.
از دیگر خصوصیات مهم این نوشیدنیهای تخمیر شده میزان بالای اسید لاکتیک و pH نسبتا کم (۴/۴ تا ۵/۵) آنهاست. خاصیت عمده نوشیدنیهای جو تخمیر شده، ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی آنها است که میتواند در پیشگیری و مدیریت بیماریهای مزمن مانند دیابت، سرطان، قلب و عروق، دستگاه گوارش و بیماریهای عصبی کمک کند.
در ادامه این مقاله، در مورد خواص شگفت انگیز این نوشیدنی غیر الکلی بیشتر صحبت خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر از نوشیدنیها مالت لطفا تا انتهای متن با ما همراه باشید.
خواص شگفت انگیز نوشیدنیهای مالت
مواد مغذی موجود در نوشیدنیهای مالت به سرعت توسط بدن جذب و فرآوری می شوند. نوشیدنیهای Malt، به طور طبیعی طعم کمی شیرین دارند، از این رو منبع ایده آل انرژی برای فعالیتهای ذهنی و جسمی هستند. با توجه به پروتئینهای مرغوب، نوشیدنیهای Malt نیز میتوانند استرس را کاهش دهند.
نوشیدنی مالت میتواند روحیه را تقویت کرده و باعث تحریک خلق و خوی خوب و بهبود سلامت روان به دلیل جزء هوردنین آن میشود
. این ترکیب در جو یافت میشود که اثرات تقویت کننده خلق و خوی را ایجاد میکند، به ویژه هنگامی که از طریق آبجو مصرف میشود. هوردنین یک گیرنده دوپامین خاص در مغز را فعال میکند که باعث بهبود خلق و خوی میشود. شاید به همین خاطر است که پس از نوشیدن آبجو احساس خوشبختی میکنید.
بررسیهای جامع در علوم غذایی نشان میدهد که نوشیدنی مالت حاوی آنتی اکسیدانهای کاروتنوئیدها (لوتئین و زاکسانتین) و توکوفرولهاست که میتواند برای سلامتی شما فوق العاده مفید باشد. سایر خواص فوق العاده نوشیدنیهای malt به شرح زیر میباشد:
نوشیدنی مالت، سرشار از ویتامینهای گروه B
نوشیدنی مالت یک منبع بسیار غنی از ویتامین B است. ویتامین B در واقع یک ویتامین منفرد نیست بلکه مجموعهای از ویتامینهای مرتبط با هم شامل فولات، نیاسین، ویتامین B6، ریبوفلاوین و تیامین هستند که به عنوان ویتامینهای گروه B شناخته میشوند.
مقدار دقیق ویتامینهای گروه B بسته به نوع نوشیدنی مالتی که مصرف میکنید ممکن است متفاوت باشد. این ویتامین ها برای انواع مختلفی از فرآیندهای بدن از جمله متابولیسم چربی، پروتئین و کربوهیدرات لازم هستند. همچنین، آنها اشتهای شما را تنظیم کرده، پوست را سالم نگه داشته و بیناییتان را بهبود میبخشند.
وجود اسیدهای آمینه در نوشیدنی مالت
نوشیدنی مالت به عنوان منبع غنی از اسیدهای آمینه ضروری شناخته شده است. اسیدهای آمینه از جمله مواردی هستند که بدن نمیتواند به تنهایی آنها را سنتز کند و باید از رژیم غذایی دریافت شوند. بدون وجود این اسیدهای آمینه ضروری، بدن قادر نخواهد بود بسیاری از کارکردهای مهم خود از جمله رشد و ترمیم عضلات، ایجاد انتقال دهندههای عصبی و تولید هورمون را انجام دهد.
۹ اسید آمینه ضروری شامل هیستیدین، لوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین وجود دارد که به طور عمده از محصولات حیوانی مانند گوشت گاو، گوشت خوک، مرغ، تخم مرغ و شیر در رژیم غذایی شما به دست میآیند، اگرچه برخی از آنها را میتوان از منابع گیاهی مانند نوشیدنیهای مالت نیز تهیه کرد.
تمام نوشیدنیهای عصاره Malt، منابع خوبی برای پروتئین نیستند. با این حال، تقریبا همه آنها میتوانند حداقل برخی از این اسیدهای آمینه ضروری را در اختیارتان قرار دهند و مصرف پروتئین شما را بهبود ببخشند.
سلامت استخوان و نوشیدنی مالت
سلامت استخوان به شدت به تغذیه خوب وابسته است. در حالی که نوشیدنیهای عصاره مالت ممکن است تمام مواد مغذی مورد نیاز برای سالم نگه داشتن استخوانهای شما را به شما ندهد، مطمئنا به تقویت مصرف این مواد مغذی کمک میکنند.
نوشیدنیهای مالت اغلب حاوی منیزیم، فسفر و کلسیم هستند که از جمله مواد معدنی حیاتی برای استخوانهای قوی و سالم میباشند. هر سه این مواد معدنی، به طور مستقیم در ساختار اصلی استخوانهای شما استفاده می شوند. منیزیم یک بخش ساختاری استخوان و دندان است.
سلامت گوارش و قلب را بهبود می بخشد
طبق مطالعهای که در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده منتشر شده است، نوشیدنی مالت به علت داشتن پروبیوتیک به رشد به باکتریهای خوب روده کمک میکند. باکتریها عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشند، سطح کلسترول شما را تنظیم و جذب مواد مغذی را تقویت میکنند.
نوشیدنی مالت، همچنین با تنظیم سطح کلسترول خون، سلامت قلب را بهبود میبخشد. این نوشیدنی، حتی میتواند چربی شکم، شاخص توده بدنی و دور کمر را کاهش دهد، اما برای تأیید همه این موارد تحقیقات بیشتری لازم است.
مصرف نوشیدنی غیر الکلی و سلامتی قلب
در پایان به شما توصیه میشود که با مصرف مواد مختلف حاوی Malt، از نوشیدنی مالت برای جایگزینی رژیم غذایی سالم استفاده نکنید. درعوض، از آنها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید تا بدنتان تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را از طیف گستردهای از منابع دریافت کند.
حتی عصارههای مالت که اغلب به عنوان بهترین منبع مواد مغذی مورد حمایت قرار میگیرند، با وجود داشتن مقادیر زیاد قند، مقدار ناکافی پروتئین دارند. بنابراین لطفا رژیم غذایی خود را تنها با مصرف نوشیدنی Malt پر نکنید. از نظر اعتدال، ممکن است مفید باشند، اما کافی نیستند.
https://www.medicaldaily.com/5-malt-health-benefits-435879
https://www.livestrong.com/article/497215-the-benefits-of-malt-extract-beverages/
https://en.wikipedia.org/wiki/Malta_(soft_drink)
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780128152713000099
https://en.wikipedia.org/wiki/Malt_drink