آموزش آشپزی با گرینو

طرز تهیه گلت توت‌فرنگی؛ دسر سنتی محبوب فرانسوی‌ها

یکی از دسرهای بسیار قدیمی فرانسوی گلت (Galette) است. گلت به زبان فرانسه به معنی کیک تخت است و همانطور که از نام این شیرینی پیدا است، ظاهر تختی دارد. این دسر سنتی اهمیت بالایی در فرانسه دارد و در بسیاری از جشن‌ها آن را سرود می‌کنند. فصل توت‌فرنگی است و ما قصد داریم طرز تهیه گلت توت‌فرنگی که خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین نوع گلت است را به شما آموزش دهیم. شما می‌توانید طبق همین روش، در فصول مختلف گلت هلو، تمشک یا آلبالو هم تهیه کنید و از عطر و طعم این شیرینی خوشمزه در همه‌ی فصل‌ها لذت ببرید.

مواد لازم

  • آرد شیرینی‌پزی: ۲ پیمانه
  • توت‌فرنگی: ۲ پیمانه
  • کره: ۱۲۰ گرم
  • وانیل: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر قند: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: یک سوم پیمانه
  • نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
  • زرده‌ی تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • شیر: ۲ قاشق غذاخوری
  • زست لیمو (پوست لیموی رنده شده): در صورت تمایل

طرز تهیه گلت توت‌فرنگی

  1. برای تهیه خمیر گلت، کره را به قطعات کوچک برش بزنید و به همراه آرد، پودر قند و وانیل در غذاساز بریزید و هم بزنید تا تبدیل به یک پودر نرم شود.
  2. کم کم آب سرد را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد تبدیل به یک خمیر نرم و اسفنجی شود.
  3. خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه داخل سلفون در یخچال قرار دهید.
  4. برای تهیه فیلینگ داخل گلت، توت‌فرنگی‌ها را به اندازه‌ی دلخواه برش بزنید و روی آن شکر، نشاسته‌ی ذرت، وانیل و کمی پوست لیموی رنده شده اضافه کنید و هم بزنید.
  5. خمیر را روی میز کار آردپاشی شده، به شکل دایره پهن کنید. سپس خمیر را به سینی فر که از قبل چرب کرده‌اید و کاغذ روغنی گذاشته‌اید منتقل کنید.
  6. مایه‌ی توت‌فرنگی را طوری که حدود ۵ سانتی‌متر از اطراف فاصله داشته باشد، وسط خمیر بریزید و بعد خمیر را روی توت‌فرنگی‌ها برگردانید.
  7. روی خمیر ترکیبی از زرده‌ی تخم‌مرغ و شیر رومال کنید و کمی شکر روی آن بپاشید.
  8. گلت را در طبقه‌ی وسط فر قرار دهید و دما را روی ۱۸۰ درجه تنظیم و به آن ۴۰ دقیقه زمان پخت دهید.

Leave a comment