مراحل گلابگیری
مراحل گلابگیری
هزاران سال است که از گلاب به منظور اهداف زیبایی، غذایی و نوشیدنی استفاده میشود. فرآیند گلابگیری از منطقه خاورمیانه جایی که گلهای محمدی رشد میکنند، شروع شد.
مدتهاست که گل محمدی از نظر خواص ضد التهابی، ضد باکتری و آنتی اکسیدانی مورد توجه بوده است، در حالی که بارها و بارها ثابت شده است که گلاب باعث بهبود متابولیسم و دفع سموم از بدن میشود. موارد کاربرد گلاب از تهیه لته (نوعی قهوه که با اسپرسو و شیر گرم تهیه میشود) گرفته تا تسکین دهنده گلودرد گسترده است، اما به طور ویژه در مراقبت از پوست بسیار پر سر و صدا بوده است.
لیست طولانی از مزایای سلامتی گلاب برای پوست شامل سفت شدن منافذ، صاف شدن خطوط ریز و چین و چروک، آبرسانی و لطافت و کاهش قرمزی پوست میباشد. خواه آن را به عنوان شامپو، تونر یا حتی لوسیون بدن خود استفاده کنید، باعث افزایش رطوبت پوست میشود.
گلاب یک تونر پوستی عالی
مراحل تهیه گلاب ارگانیک واقعا راحت است، ما در این مقاله با استفاده از سه روش ارزان مراحل مختلف تهیه گلاب در خانه و در نهایت گلابگیری در کاشان را به شما عزیزان آموزش میدهیم. به منظور آشنایی بیشتر با مراحل تهیه گلاب تا انتهای متن با ما همراه باشید.
گلاب
انتخاب گلبرگ گل رز
اما اولین مرحله انتخاب گل محمدی مناسب است. همه ما یک باغ گل نداریم که فقط منتظر چیدن آنها باشیم، بنابراین خرید گلهای رز تازه از فروشگاه گل محلی ضروری به نظر میرسد.
مهم است که مطمئن شوید گلهای رز آلی فاقد مواد شیمیایی و بدون آفت کش هستند. (میتوانید گلبرگهای گل رز خشک را نیز تهیه کنید). همچنین، عطر گل محمدی میتواند نقش مهمی در انتخاب گلها داشته باشد. گلهای رز صورتی و قرمز رایحه قویتر و گلبرگ بیشتری دارند، در حالی که سایر گلهای رز (زرد ، سفید و نارنجی) اغلب بوی بنفشه، لیمو یا گل میخک میدهند.
انتخاب گل مناسب
۳ روش تهیه گلاب خانگی
روش پخت و پز
جوشیدن آسانترین (و سریعترین) روش تهیه گلاب است. با گرفتن گلبرگهای گل سرخ، آب مقطر، قابلمه بزرگ، صافی، فنجانهای اندازهگیری و یک ظرف در بسته (شیشه یا بطری اسپری) شروع کنید.
گلهای رز را آماده کنید
گلبرگها را از ساقه خارج کنید تا زمانی که ½ تا ۱ فنجان گلبرگ تازه داشته باشید (اگر از خشک شده استفاده کنید ¼ فنجان کافی است). هنگامی که به مقدار دلخواه گل موردنیاز خود رسیدید، گلبرگها را با آب شیر تمیز کنید تا از آلودگیها خلاص شوید.
ریختن گلها در ظرف
آب را به ظرف گلبرگها اضافه کنید
گلبرگها را فقط در آب غوطه ور کنید تا آنها را بپوشاند (حدود ۱ لیوان فنجان). هر میزان بیشتری از آب باعث خواهد شد که گلاب رقیق شود. (در صورت تقطیر، میتوانید از آب فیلتر شده استفاده کنید.)
اضافه کردن آب
شعله گاز را به میزان متوسط تنظیم کنید
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و اجازه دهید تا گلها دم بکشد. هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد، آن را بپوشانید و میزان شعله گاز را به مقدار کمتری کاهش دهید.
، به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که گلبرگها رنگ خود را از دست بدهند (باید صورتی کم رنگ باشند)، بگذارید تا ترکیب شما بر روی شعله بماند و در انتها حرارت را خاموش کنید و درب ظرف را بگذارید تا مخلوط به دست آمده کاملا سرد شود.
مخلوط را صاف کنید
برای جدا کردن گلبرگها و تهیه گلاب خالص، میتوانید از صافی استفاده کنید. پس از اتمام کار پسماندهای گلبرگها را دور بریزید.
صاف کردن و دور ریختن پسماند
گلاب را درون ظرف در بسته قرار دهید
استفاده از بطری یا شیشه اسپری بهترین روش برای ذخیره گلاب است. این ماده ارگانیک را میتوان حداکثر یک ماه در یخچال و تا یک هفته در کابینت سرویس بهداشتی نگهداری کرد.
نگهداری گلاب
روش تقطیر
تقطیر سنتیترین روش ایجاد گلاب است. این روش نسبت به روش قبلی نیاز به زمان بیشتری دارد، اما رنگ آن واضحتر و حتی مزایای طبیعی آن بیشتر از روش جوشیدن است. قبل از شروع، گلبرگهای گل محمدی، یخ، یک کاسه شیشهای، آب مقطر، یک قابلمه بزرگ با درب، یک صافی و یک ظرف در بسته را آماده کنید.
گلهای رز را آماده کنید
گلبرگها را از ساقهها جدا کنید. به یاد داشته باشید که یک فنجان گلبرگ تازه برابر با حدود ۲ تا ۳ گل کامل است. هنگامی که مقدار گلبرگ دلخواه خود را بدست آوردید، آنها را با آب شیر تمیز کنید تا از آلودگیها پاک شوند. (از گلهای خشک نیز میتوان استفاده کرد.)
آمادهسازی گلها
قابلمه بزرگ را آماده کنید
یک کاسه کوچک (یا بشقاب نعلبکی سرامیکی) را در وسط یک قابلمه بزرگ قرار دهید. اگر کاسه آنقدر بلند نیست که بتواند لبههای ظرف را پوشش دهد، از کاسه دیگری یا هر چیز مقاوم در برابر حرارت برای بالا آوردن ارتفاع آن استفاده کنید که به عنوان اهرمی برای درب قابلمه عمل میکند.
گل و آب را در اطراف کاسه اضافه کنید
گلبرگها را داخل و اطراف کاسه قرار دهید. قبل از افزودن آب مقطر (اطمینان حاصل کنید که داخل کاسه وارد نشود.) درب قابلمه را بردارید و آن را به صورت وارونه قرار دهید. سپس، آن را بر روی دیگ قرار دهید. از درب برای به دام انداختن بخار درون ظرف استفاده میشود.
آمادهسازی ظرف گلابگیری
مقداری یخ را بالای درب قرار دهید
یخ باعث ایجاد تراکم در داخل ظرف شده و به تسریع بخار کمک میکند. میعان تزریق شده باعث میشود گلاب در قسمت زیر درب ظرف جمع شود. سپس، یک گلاب غلیظی به شما میدهد که درون کاسه تمیز میریزد. با شروع ذوب شدن یخ، آب را برداشته و به افزودن یخ بیشتر ادامه دهید.
هنگامی که آب درون ظرف شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گلها به همراه آب به آرامی بپزد. این عمل حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول خواهد کشید یا تا هنگامی که رنگ گلبرگ گلها محو شود.
قرار دادن یخ بالای درب ظروف
گلاب را در ظرف در بسته بریزید
قبل از برداشتن درب، حرارت را خاموش و صبر کنید تا مخلوط خنک شود، ضمن اینکه مطمئن شوید که هیچ قطعهای از یخ باقی نمانده است. قبل از ریختن گلاب در ظرف شیشهای یا بطری اسپری، کاسه را از قابلمه خارج کنید. گلاب تهیه شده را میتوانید حداکثر تا شش ماه در یخچال یا حدود یک هفته در کابینت حمام نگهداری کنید.
نگهداری گلاب درون ظروف در بسته
مخلوط را صاف کنید
اگرچه روش تقطیر، پس از ریختن مخلوط در یک ظرف مهر و موم شده کامل شده است، اما شما همچنین میتوانید گلاب جمع شده در اطراف کاسه را نیز صاف کنید. با استفاده از صافی، گلبرگها را از مایع جدا کنید (شبیه روش پخت و پز).
روش خرد کردن
در این روش مراحل کار بسیار مشابه روش برای پخت و پز خواهید بود، اما نحوه تهیه گلهای محمدی متفاوت است. همچنین، این روش میتواند برای ایجاد مقدار بیشتری گلاب استفاده شود. گل محمدی، آب مقطر، قابلمه بزرگ، صافی و هاون و گلدان بزرگی را آماده کنید.
گلهای رز را آماده کنید
گلبرگها را از ساقه خارج کنید تا زمانی که ½ تا ۱ فنجان گلبرگ تازه داشته باشید (اگر از خشک شده استفاده کنید ¼ فنجان زیاد است). هنگامی که مقدار دلخواه خود را بدست آوردید، گلبرگها را با آب شیر تمیز کنید تا از آلودگیها خلاص شوید.
دو توده جداگانه ایجاد کنید
گلبرگهای تمیز را به دو دسته مساوی تقسیم کنید. اولین دسته مورد نظرتان را خرد و آبکش کنید تا آب آن خارج شود. از گروه دوم بعدا برای رنگ آمیزی بیشتر استفاده میشود.
انتقال به یک کاسه
گلها خرد شده به همراه آب را درون ظرف بزرگ قرار داده و اجازه دهید تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت بماند تا مایع غلیظی به دست آید. گلبرگهای باقیمانده را مخلوط کرده و بگذارید ۲۴ ساعت در دمای اتاق بماند.
گلابگیری
مخلوط به دست آمده را در قابلمه سرامیکی قرار دهید
به گلدان فلزی دست نزنید، چرا که این کار باعث از بین رفتن روغنها شده و بر رنگ آمیزی گلاب شما تأثیر میگذارد. حرارت را کم کنید و بگذارید تا دم بکشد. هنگامی که حباب را دیدید، آن را از اجاق برداشته و گلاب را از صافی عبور دهید.
انتقال به یک ظرف
آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در محل آفتابی مانند طاقچه پنجره بگذارید. نور خورشید باعث جذب روغنهای طبیعی میشود.
مراحل گلابگیری در کاشان
از نظر درجه خلوص گلاب به انواع مختلف سنگین یا درجه یک (وجود ۳۵ میلیگرم گل در ۱۰۰ میلیلیتر آن)، سبک یا درجه دو (وجود ۱۵ میلیگرم گل در ۱۰۰ میلیلیتر آن)، دوآتشه (تهیه شده پس از دو بار گلابگیری و تقطیر مجدد با گل تازه)، سه آتشه (تهیه شده پس از سه بار گلابگیری و تقطیر مجدد گلاب دو آتیشه با گل تازه)، گلاب پس آب و زیر عطری تقسیم میشوند.
در ادامه
مراحل گلابگیری در کاشان بدین صورت است که پس از چیدن گلهای محمدی، حداکثر ۳۰ کیلوگرم از آنها را به همراه ۸۰ لیتر آب به داخل دیگ مسی ریخته و روی اجاق قرار میدهند. سپس، سر دیگ را با تغار مسی پوشانده و وزنه سنگینی را روی آن قرار میدهند.
همچنین، تمام منافذ دیگ و تغار را با مخلوطی از تفاله گل و خمیر پوشانده و پارچ مسی را درون آب سرد میگذارند، این کار به گونهای انجام میشود که سر پارچ حداقل ۲۰ سانتی متر از آب بیرون باشد.
گلابگیری در کاشان
در ادامه لولههای نی را از یک سو در دیگ گلاب و از سمت دیگر در پارچ قرار میدهند. سپس، زیر اجاق دیگ گلاب را روشن کرده و برای گلابگیری اقدام میکنند. پس از به جوش آمدن آب داخل دیگ، بخار بوسیله لوله به طرف پارچ مسی حرکت کرده و به علت سردی محیط اطراف، در داخل پارچ به گلاب تبدیل میشود.
لازم به ذکر است که امروزه از سیستم اهرمی به همراه پیچ و مهره و لولههای چدنی به جای قرار دادن وزنههای سنگین استفاده میشود.
برند گرینو با به کارگیری ابزارآلات و تجهیزات پیشرفته امروزی اقدام به تهیه و تولید گلاب کاملا طبیعی و ارگانیک گرینو نموده است. به منظور تهیه محصولات ارگانیک گرینو به وب سایت ما مراجعه بفرمایید.
گلاب گرینو
https://www.purewow.com/beauty/how-to-make-rose-water-at-home