میوه های ارگانیک
رشد یک درخت میوه ارگانیک (organic) به آسانی سبزیجات طبیعی نیست. مؤلفه اصلی داشتن درختان سالم و محصولات organic، خاک سالم است.
ظهور تراکتورها و علف کشها را میتوان نقطه عطف در تولید محصولات غیر ارگانیک دانست، چرا که قبل از معرفی آنها، از بین بردن علفهای هرز شامل کشیدن توسط دست و شخم زنی خاک با اسب بود.
اما هنگامی که باغبانان شروع به شخم زنی مکانیکی و سم پاشی با علف کشها کردند، تراکم و فرسایش خاک، یا به عبارتی “رویکرد زمین سوخته” به یکی از مشکلات بزرگ تولید محصولات کشاورزی تبدیل شد. در واقع، کاهش میکرو ارگانیسمهای خاک منجر به بازده ضعیفتر و کاهش سلامت عمومی درختان میشود.
اصطلاح ارگانیک به نحوه رشد و فرآوری محصولات کشاورزی اشاره دارد. در حالی که این مقررات از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، در ایالات متحده آمریکا، محصولات ارگانیک باید بدون استفاده از سموم دفع آفات مصنوعی، ژنهای زیستی مهندسی شده (GMOs)، کودهای مبتنی بر نفت و لجن کشت شوند.
تولید میوههای ارگانیک
محصولات ارگانیک شامل میوهها، سبزیجات و مواد غذایی هستند که با مطابق با استانداردهای کشاورزی organic تولید میشود.
استانداردهای محصولات organic در سرتاسر جهان متفاوت هستند، اما کشاورزی آلی دارای شیوههایی است که تعادل اکولوژیکی و تنوع زیستی را حفظ میکند. سازمانهایی که محصولات ارگانیک را تنظیم میکنند،
ممکن است استفاده از برخی از سموم دفع آفات و کودها را در روشهای کشاورزی برای تولید محصولات organic محدود کنند. مواد غذایی ارگانیک معمولا با استفاده از تابش، حلالهای صنعتی یا مواد افزودنی غذایی مصنوعی فرآوری نمیشوند.
محصولات ارگانیک
از نظر محیط زیست، کود دهی، تولید بیش از حد و استفاده از سموم دفع آفات در کشاورزی معمولی ممکن است بر اکوسیستمها، تنوع زیستی، آبهای زیرزمینی و تأمین آب آشامیدنی تأثیر منفی داشته باشد.
در کشاورزی ارگانیک تلاش شده است تا مشکلات زیست محیطی و بهداشتی، به حداقل مقدار ممکن رسیده و یا از آنها جلوگیری شود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با نحوه تولید میوههای ارگانیک بیشتر آشنا شوید.
نحوه تولید میوههای ارگانیک
نحوه رشد یا پرورش غذای شما میتواند تأثیر عمدهای بر سلامت روانی و عاطفی شما داشته باشد. محصولات ارگانیک اغلب از مواد مغذی (مانند آنتی اکسیدانها) بیشتری نسبت به همتایان رشد یافته معمولی خود برخوردارند.
افرادی که به مواد شیمیایی یا مواد نگهدارنده غذایی آلرژی دارند، اغلب در هنگام خوردن غذاهای organic، علائم آنها کاهش یافته یا از بین میروند. محصولات ارگانیک حاوی مقدار کمتری از سموم دفع آفات شیمیایی هستند.
مواد شیمیایی مانند قارچ کشها، علف کشها و حشرهکشها به طور گستردهای در محصولات کشاورزی معمولی مورد استفاده قرار گرفته و اثرات نامطلوب فراوانی را بر روی مواد غذای مصرفی به جای میگذارند.
چگونگی رشد و پرورش محصولات ارگانیک
محصولات ارگانیک اغلب شیرینتر هستند، زیرا حاوی مواد نگهدارنده اضافی برای افزایش ماندگاری بیشتر نمیباشند. این محصولات، اغلب (اما نه همیشه) در مزارع کوچکتر نزدیک محل فروش آنها تولید میشود.
کشاورزی ارگانیک برای محیط زیست بهتر است، چرا که شیوههای کشاورزی organic باعث کاهش آلودگی، صرفه جویی در مصرف آب، کاهش فرسایش، افزایش باروری خاک و استفاده از انرژی کمتری میشوند.
همچنین، کشاورزی بدون سموم دفع آفات (ارگانیک) برای پرندگان و حیوانات اطراف و نیز افرادی که در نزدیکی مزارع زندگی میکنند، بهتر است.
کشاورزی ارگانیک که طبق استانداردهای سختگیرانه دولتها اداره میشود، مستلزم آن است که محصولات دارای برچسب organic، بدون استفاده از سموم دفع آفات سمی و کودهای نیتروژن دار مصنوعی، آنتی بیوتیکها، هورمونهای مصنوعی، مهندسی ژنتیک، لجن فاضلاب، تابش یا سایر روشها تولید شوند.
محصولات دارای برچسب organic
کشاورزان میوههای ارگانیک به خوبی میدانند که آنچه شما وارد خاک میکنید، تأثیر عمیقی بر آنچه که از آن خارج میشود، خواهد داشت.
به همین دلیل است که آنها به جای سموم دفع آفات سمی، علف کشها و کودهای نیتروژن دار مصنوعی، به روشهایی مانند کندن دستی علفهای هرز، کنترل مکانیکی، مالچ، محصولات زراعی، چرخش محصول و کاشت متراکم، تکیه کرده تا بتوانند خاکهای پروش دهنده محصولاتشان را غنیسازی کنند.
با انجام این کار، آنها مواد مغذی مورد نیاز برای رشد گیاهان را فراهم میکنند. بعلاوه، جذب مواد مغذی اصلی و ریز مانند ویتامین C را امکان پذیر میکنند، در نتیجه میوههای ارگانیک دارای مواد مغذی بیشتر و غالبا مزهای بهتر هستند.
برای به دست آوردن گواهینامه organic، زمین باید حداقل به مدت سه سال بدون مواد ممنوع اداره شود. با صدور گواهینامه، کشاورزان محصولات ارگانیک باید یک برنامه مزرعه عملیاتی ارگانیک تهیه کنند که توسط سازمان صدور گواهینامه آنها، با انجام بازرسیهای سالانه شخص ثالث نظارت میشود.
نکات عمومی مربوط به رشد میوههای ارگانیک
برای رشد هر نوع میوه به صورت ارگانیک، باید گیاهان به طور سالم رشد کنند. بدین منظور باید مشکلات را پیشبینی و از آنها پیشگیری کنید.
هنگامی که علائم یک مشکل شامل علفهای هرز، حشرات، بیماری و یا مشکلات محیطی مشاهده میشود، شما باید بتوانید آنها را به طور دقیق تشخیص داده و برای نظارت بر تغییرات آماده عمل باشید.
تکنیکهای پیشگیری و اقدامات کنترل ممکن است فیزیکی (به عنوان مثال هرس کردن خلالهای نیشکر، ، از بین بردن دستی سوسکها، برداشتن گیاهان بیمار)، محیطی (هرس برای بهبود گردش هوا) یا شیمیایی (به عنوان مثال روغن باغبانی برای دفع) باشند.
با این حال، تعداد زیادی از مشکلات میوه که در هر فصل توسط باغبانان مشاهده میشود، زیست محیطی هستند.
این موارد شامل خاک ضعیف تخلیه شده از مواد غنی، کمبود مواد مغذی و آب کافی، فضای محدود و نور خورشید، عدم حمایت گیاهان، دمای بیش از حد، آسیب کشت از ریشه، کاشت خیلی دیر یا زود هنگام، انتخاب و خرید انواع نامناسب پیوند ضعیف میباشد.
رشد میوه ارگانیک
در ادامه، برخی از نکات مهم به منظور مراقبتهای عمومی برای رشد محصولات ارگانیک آورده شده است.
باروری
کودهای آلی مانند کود مزرعه و ضایعات کمپوست میتوانند جایگزین کودهای شیمیایی شوند. کاربردهای شاخ و برگ عصاره جلبک دریایی، چای کمپوست یا امولسیون ماهی به ویژه هنگام شکوفه و رشد محصولات جدید در بهار میتواند مفید باشد.
محصولات organic بدون کود شیمیایی
آب و مالچ
در فصول رشد، یک مالچ ارگانیک را در اطراف گیاهان میوه کوچک نگهداری کنید. مالچها را جدا کنید تا خاک در اوایل بهار گرم شود. در هنگام خواب از مالچ ۶ اینچ دور از تنههای میوه درخت جلوگیری کنید تا از صدمه دیدن جلوگیری کنید.
آبیاری منظم
- آبیاری منظم به جلوگیری از بروز حشرات، مشکلات بیماری و افزایش اندازه و عملکرد میوه کمک میکند. این امر به ویژه در گیاهان جوان، در دورههای خشکسالی و اواخر تابستان و اوایل پاییز که جوانههای سال آینده شکل میگیرد، بسیار مهم است.
- مرطوب نگه داشتن درختان و سیستمهای آبیاری قطرهای گزینه بسیار خوبی برای رشد میوههای ارگانیک میباشد.
پیش بینی و پیشگیری از استرس درختان
- به منظور تولید محصولات ارگانیک، باید تمام مواردی که باعث ایجاد استرس برای درختان میوه میشود، از بین بروند. منابع ایجاد استرس عبارتند از: خشکسالی، آسیب جسمی به تنه، خاک زهکشی شده ضعیف، آسیب درختان در فصل زمستان و غیره.
- بهداشت باغ برای از بین بردن تلقیح بیماری و آفات پیش از حد زمستان بسیار مهم است. مرتبا تمام قسمتهای گیاهی بیمار یا آلوده (برگ، میوه و غیره) را از زمین و گیاه جدا کرده و دور بیندازید. برای حذف تمام برگهای ریخته شده در پاییز از چنگال یا دستگاه ماسوره استفاده و آنها را جدا کنید.
تولید محصولات ارگانیک
کنترل آفات و علفهای هرز
- برای رشد مناسب میوههای ارگانیک، علفهای هرز در داخل و اطراف مزارع میوه را به طور طبیعی (چرخش محصول، علفهای هرز دستی، مالچینگ و پنجه زنی) قطع کنید تا زیستگاههای مطلوب آفات از بین بروند. همچنین، آفات حشراتی مانند تریپس، شته و گیاهان در معرض بیماری را کنترل کنید.
- جلوگیری از یخ زدگی درختان
- برای جلوگیری از ترک خوردن و شکافتن پوست درخت در اثر چرخه انجماد، تنه درختان میوه را با رنگ لاتکس سفید، رنگ کنید.
https://ota.com/organic-101/how-organic-food-grown
https://www.helpguide.org/articles/healthy-eating/organic-foods.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Organic_food#/media/File:Pepperseggplants.jpg
https://extension.umd.edu/hgic/topics/growing-organic-fruit